Certifikati

 

cert

 ISO 9001

POSLOVNI IZAZOV

Uspješne organizacije su vođene kvalitetom – od načina poslovanja preko uspostavljene razine pružanja usluge pa sve do proizvoda kojeg isporučuju. Ovo je strateška ideja poboljšanja brenda i cjelokupne slike te Vam omogućava mjerenje svog napretka prema trajnom poboljšanju poslovanja.

RJEŠENJE

ISO 9001:2008 je međunarodna norma koja se odnosi na upravljanje kvalitetom, a primjenjiva je na sve organizacije, neovisno o vrsti djelatnosti i veličini organizacije. Temelji se na osam načela upravljanja koja su odraz dobre poslovne prakse, a njihovom se primjenom u cijelosti ostvaruje poboljšanje učinka organizacije:
■ Orijentacija na kupca

■ Vođenje

■ Uključenost ljudi u postizanje ciljeva

■ Procesni pristup

■ Sustavni pristup upravljanju

■ Trajno poboljšavanje

■ Odlučivanje na temelju činjenica

■ Partnerski odnos s dobavljačima

TTTŠ Goriciana doo Doboj Jug je nosilac certifikata ISO 9001:2008 od 2011. godine, te je svoju djelatnost i poslovanje uskladila sa politikama kvaliteta ovog međunarodnog standarda!

 

ISO 14001

POSLOVNI IZAZOV

Briga za okoliš pozitivno djeluje na ugled Vaše organizacije. Istovremeno, primjereno upravljanje po pitanjima okoliša pridonosi pozitivnim ekonomskim rezultatima I povećava konkurentnost organizacije. Dokaz odgovornog pristupa sve češće postaje ključni kriterij za dobavljače. Organizacije s visokom razinom svijesti o zaštiti okoliša više vole sklapati poslove s istomišljenicima, odnosno s onima koji pokazuju svoje opredjeljenje kroz primjenu meñunarodno priznate norme kao što je ISO 14001.

RJEŠENJE

ISO 14001:2004 je dio serije međunarodnih normi koje su primjenjive za sve organizacije, neovisno o lokaciji, a odnose se na upravljanje zaštitom okoliša. Temeljena na PDCA krugu (Plan-Do-Check-Act), norma ISO 14001 specificira najznačajnije zahtjeve za identifikaciju, kontrolu i nadzor aspekata okoliša neke organizacije te, također, utvrđuje zahtjeve za upravljanjem i poboljšavanjem cijelog sustava.

 

Politika kvaliteta i okoliša firme „GORICIANA" uključuje opredjeljenost rukovodstva i zaposlenih prema ispunjavanju zahtjeva kupca, a time i zadovoljstvo kupca, kao i stalno poboljšavanje efektivnosti i efikasnosti sistema upravljanja kvalitetom i okolinskog upravljanja.

Kontinuirano prateći prilike na tržištu rukovodstvo firme se trudi adekvatno prilagoditi klijentima i pružiti optimalnu uslugu transporta. Od samog početka firma radi na poboljšanju poslovnih metoda i svih drugih pratećih procesa kako bi se postiglo maksimalno zadovoljstvo kupca, odnosno korisnika usluge. Rukovodstvo firme stalno planira, prati i poboljšava ukupne faktore koji utiču na kvalitet usluga prijevoza tereta i na realizaciju zahtjeva kupaca. Takav način razmišljanja i poslovanja pokazao se kao dobar recept za uspješno i stabilno poslovanje transportne firme kojim se uspješno pridobio značajan broj zadovoljnih klijenata i ostvario kontinuirani rast i razvoj preduzeća, koje je danas postalo prepoznatljivi faktor međunarodnog transporta robe u svom okruženju i zadržalo tendenciju stalnog razvoja.

Rukovodstvo firme "GORICIANA" Doboj Jug stalno planira, prati i poboljšava ukupne faktore koji utiču na kvalitet usluge prijevoza tereta i na realizaciju zahtjeva kupaca.

Kao društveno odgovorna firma ne zaboravljamo na bliže i dalje okruženje te donacijama podržavamo rad raznih udruženja i pomažemo organizaciju raznih kulturnih, sportskih, humanitarnih i drugih manifestacija.

 

VAŠ TERET PREPUSTITE NAMA!

  • Čitano 2286 puta

Komentiraj

na vrh

Ko je Online

Ko je na portalu: 4 gostiju i nema prijavljenih članova